недеља, 6. април 2008.

Make - up trikovi

Postoji toliko trikova kojima šminkeri čine da se lično slični opis svake od nas promeni u potpunosti. tako je moguće ne samo istaći svoje vrline, već i zamaskirati sve one mane koje nas izuzetno nerviraju kada se pogledamo u ogledalo. Dobro, sve mi znamo da ponekad preterujemo i da greške koje mi vidimo niko drugi ne primećuje ali to ne umanjuje frustraciju!

Poznati vizažista slavnih lepotica i vlasnica modne kuće Bobbi Brown kaće da, pre nego što počnemo da isprobavamo najnovije make up trendove, trebalo bi da pretresemo nesesere i pobacamo svu staru šminku koju smo nekada kupile i nikada koristile ili im je odavno prošao rok trajanja.
Koža
Pre nanošenja šminke negujte kožu - trebalo bi je dobro očistiti i nahraniti. Ako je koža masna, neophodna su sredstva za čišćenje na bazi gela koji sprečava mašćenje kože, dok je za normalnu kožu najbolje odabrati lagani losion ili kremu.
Korektor
Tajno oružje kojim se osveži lice. Za prirodan izgled dobri su oni sa žutim pigmentima, kao i puderi, bilo tečni ili u kamenu. Korektor mora biti za nijansu svjetliji od pudera, a da bi sanirali podočnjake. naneti ga ispod oka sve do korena trepavica i u unutrašnji ugao oka malenom četkicom. Dobro utrljati prstima u kožu da se ne bi videli prelazi.
Puderi
Da bi pronašle puder koji najbolje pristaje tenu, isprobajte ga na licu ili unutrašnjoj strani ruke ali obavezno na prirodnom svetlu. Nijansa koja se najmanje vidi je idealna. Inače, tečni puder uvek se nanosi prstima ili spužvicom. Za dugotrajniji učinak, potrebno je tekući puder učvrstiti puderom u prahu.
Rumenilo
Svaku ženu rumenilo na obrazima može učiniti lepom. To je ujedno najjednostavniji i najbrži način za postizanje zdravog izgleda. Nasmeši se i na jagodice velikom četkom nanesi neutralnu boju rumenila. Prstima izjednači naneseno rumenilo uz rub kose i zatim u suprotnom smeru kako bi ga ublažila i stopila s bojom kože. Za dugotrajniji efekt nanesi malo rumenila u izraženijoj boji samo na jagodice, i to preko već nanesene neutralne nijanse. Ružičaste i crvene nijasne pristaju gotovo svakoj curi.
Ruž
Ako je potrebno, uradi lagani piling usana vlažnim frotirskim ručnikom. Tajna pronalaženja idealnog ruža je ta da ti kao inspiracija mora poslužiti prirodna boja usana. To bi značilo da je idealan onaj ruž koji je za nijansu tamniji od tvojih usana. Ako ne voliš ruževe, sasvim dovoljno biće i sjaj, bilo prozirno, sa sjajnim kristalićima, ili lagano nijansirano.
Obrve
Pincetom počupaj sve dlačice između obrva u smeru rasta jednim brzim potezom. Ako su obrve retke, istakni ih senkom za obrve koje mora biti u boji kose. Nanosi ga kratkim laganim potezima počevši od unutrašnjeg ugla obrva prema spoljašnjem, sledeći njihov prirodan luk.
Senka
Senku svetle nijanse nanesi od korijena trepavica do linije obrva koristeći se sunđerčićem. Na donji kapak nanesi srednje tamnu senku, a zatim ga nanesi na gornji kapak do pregiba. Za dramatičan efekt možeš koristiti vrlo tamno sjenilo, koje ćeš naneti sve do pregiba gornjeg kapka.
Maskara
Kod biranja maskare vodi računa o željenom efektu. Maskara koja odaje utisak gušćih trepavica odlična je ukoliko imaš rijetke trepavice. Za naglašene prirodne trepavice odaberi maskaru koja ih definiše i produžuje. Vodootporna maskara je uvijek dobar izbor za cjelovečernje provode jer se neće razmazati. Želiš li uviti trepavice, pobrini se da to napraviš pre nanošenja maskare.
Eye liner
Budući da je za ajlajner potrebno imati sigurnu i preciznu ruku, bolja varijanta je olovka, jer pri nanošenju olovke male nepravilnosti koje se dese mogu se na brzinu popraviti običnim štapićem za uši.

Preuzeto sa: Ekstravaganca (1.4.2008)