недеља, 6. април 2008.

Ajlajner uz svaku šminku

Ajlajner je nezaobilazan ove sezone. To sredstvo za šminkanje bez premca nanosi se lako i brzo, a pogledu daje dubinu i efektnost. Omogućava vam da se poigravate sa tonovima i da postignete željeni efekat - od jednostavnog do sofisticiranog izgleda. Treba samo da odaberete debljinu linije, boju ajlajnera i oblik crte koju ćete izvući.
Krupnije oči

Blago podignuta prema spolja, linija izvučena ajlajnerom doprinosi da oko deluje krupnije, a koža oko njega zategnuto. Savet: koristite ajlajner sa izuzetno tankom četkicom da biste mogli precizno da izvučete liniju i podebljate je onoliko koliko želite.

Pripremite „putanju“

Oslonite lakat na sto i iscrtajte tačkice uz samu gornju trepavicu, od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu oka. Kad stignete do kraja, poslednju tačkicu iscrtajte malo više, ka obrvi.

Iscrtajte liniju

Ne podižući lakat sa stola, izvlačite liniju koristeći tačkice kao putokaz. Liniju izvucite iz dva dela: prvo od sredine kapka ka spoljašnjem uglu, a onda od sredine ka unutrašnjem uglu oka. Izvlačite liniju sve dok ne postignete željenu debljinu.

Sofisticiran izgled
Veštačke trepavice će vam pomoći da postignete vamp izgled za večernji izlazak. Ako odaberete model koji izgleda prirodno, niko neće primetiti vaše lukavstvo.
Ženstveniji izgled

Živele krupne oči! Zahvaljujući debeloj liniji izvučenoj ajlajnerom, oko deluje senzualnije. Ali samo pod jednim uslovom: da su vam kapci lepog oblika i da koža nije naborana.

Sjaj

Nanesite malo sedefaste bež senke na kapak, kao protivtežu tamnom ajlajneru.

Efektan rezultat
Na kapak nanesite sivkastobelu senku. Ajlajnerom izvucite jednu liniju u nivou trepavica, a drugu uz gornju ivicu kapka da biste naglasili njegov oblik. Posle toga izvucite nekoliko sasvim tankih linija na samom kapku.

Preuzeto sa: BlicOnline (1.4.2008)