недеља, 13. април 2008.

Šminka za plavuše

Za svaki tip zena postoji poseban i najbolji nacin sminkanja. Ako ste plavusa, onda i za vas vaze posebna pravila kada je izbor boja i njihovo nanosenje u pitanju. Procitajte par nasih saveta koji ce vam pomoci da jos vise istaknete svoju lepotu!

Oci - Za plavuse je sminka na ocima jako vazna i moze da napravi veliku razliku u izgledu. Ako hocete da izgledate lepo, ali ne i napadno, izaberite svetlu olovku braon ili "bronza" boje. Zahvaljujuci tome imacete lepu definiciju oka, bez ostrih uglova. Nanesite olovku iznad gornjih i iznad donjih trepavica, ali ako zelite da maksimalno budete u trendu, najnoviji hit jeste da posle ovakvog nanosenja sminke uzmete aplikator sa sundercicem i malo razmazete liniju (pri ovome ne morate da budete suvise precizni). Vreme je za senku. Upotrebite onu neutralnih toplih boja kao sto su boja peska ili zlatno bez. Koristite braon maskaru, a ako imate tamno plave oci, onda upotrebite maskaru mornarsko plave boje, ali samo na gornjim trepavicama.

Usne - Iako neutralne boje imaju svog sarma, moze se desiti da se jednostavno "izgube" na vasem licu. Da biste usnama dali definiciju kada stavljate karmin u takvoj boji, najpre nanesite na cele usne olovku koja je tek nesto malo tamnija od boje karmina.